PROTEZ DİŞ TEDAVİSİ
Tam dişsiz hastalarda çene kemiğinden, kaslardan ve diğer çevre dokulardan destek alınarak tutunmanın sağlandığı hareketli akrilik protezleridir.
Hasta kooperasyonu kalan kemik dokusu tutuculuğu sağlayan en önemli faktörlerdir.
Diş ve impilanttan destek alınarak hazırlanan overdanture tam protezler de vardır. Hastaya kullanımda kolaylık sağlar.

Bakımı için her gün temizlenmesi ve gece yatarken çıkarıp ağız dokularının dinlendirilmesi gerekir.
Temizlik protezi aşındırmayacak ürünlerle yapılmalı, diş fırçası gibi çizecek objeler kullanılmamalıdır. Ayrıca tutuculuğu zayıf protezlerin stabilizasyonunu arttırmak için kullanılan materyaller de vardır. Hekim tavsiyesine göre temin edilmelidir.
Hareketli Bölümlü Protez
Uzun dişsiz boşluklar da yada köprü ayağı olacak diş bulunmadığında metal iskeletten destek alınarak akrilik dişler ile dişlerde ki eksiklik giderilir. Hassas bağlantılı ve kroşeli protezler şeklinde planlama yapılır. Hassas bağlantılı protezlerde sabit dişler ile hareketli bolum arasında ki bağlantı protez içine gizlenir dolayısıyla daha estetik bir görünüm sağlar.
Lastiklerin yaklaşık 2 senede bir değişmesi gerekir. Kroşeli protezlerde ise boşluğun gerektirdiği destek ihtiyacına göre diş üzerinde görünen metaller ile tutuculuk sağlanır. Her gece dokuların dinlenmesi için protezler çıkarılır temizlenir ve dişler fırçalanarak ağız sağlığı korunmuş olur.